Betrokkenen

 

Het Erasmus MC is het grootste en meest veelzijdige van de acht universitair medische centra van Nederland. Erasmus MC wil haar internationale reputatie verder uitbouwen en in 2013 tot de twintig beste medisch instituten ter wereld behoren. Erasmus MC-Sophia staat voor patiëntenzorg voor kinderen met het daarbij behorende wetenschappelijke onderzoek, onderwijs en opleidingen. De afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van het Erasmus MC-Sophia richt zich vooral op psychiatrische problemen bij kinderen en jeugdigen in de algemene bevolking. Zo is de afdeling een belangrijke participant in de Generation R-studie, een grootschalig onderzoek van het Erasmus MC naar de ontwikkeling van 10.000 kinderen vanaf de geboorte tot in de volwassenheid. Ook verricht de afdeling onderzoek onder patiëntengroepen zoals kinderen en jeugdigen met een angststoornis of met aan autisme verwante stoornissen.

 

ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie. Vooruitgang vraagt om onderzoek en ontwikkeling. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis – om daarmee de zorg en gezondheid te verbeteren. ZonMw heeft als hoofdopdrachtgevers het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Via het programma “De seksuele gezondheid van de jeugd” subsidieert ZonMw het Ik Puber onderzoek.

 

Het Fonds Psychische Gezondheid werkt aan een samenleving waarin mensen met psychische problemen een volwaardige plaats hebben. Het Fonds werkt aan die samenleving door onderzoek en projecten te financieren die de geestelijke gezondheidszorg verbeteren, met andere organisaties samen projecten uit te voeren en op allerlei manieren voorlichting te geven over psychische problemen en te laten zien wat leven met een psychische handicap betekent. Via het Antonia Wilhelmina Fonds heeft het Fonds Psychische Gezondheid bijgedragen aan de professionalisering van de Ik Puber-training en de uitgave van het handboek van de Ik Puber-training.

 

Fonds Psychische Gezondheid Het Fonds Psychische Gezondheid werkt aan een samenleving waarin mensen met psychische problemen een volwaardige plaats hebben. Het Fonds werkt aan die samenleving door onderzoek en projecten te financieren die de geestelijke gezondheidszorg verbeteren, met andere organisaties samen projecten uit te voeren en op allerlei manieren voorlichting te geven over psychische problemen en te laten zien wat leven met een psychische handicap betekent. Via het Antonia Wilhelmina Fonds heeft het Fonds Psychische Gezondheid bijgedragen aan de professionalisering van de Ik Puber-training en de uitgave van het handboek van de Ik Puber-training.

 

 

Het team van Comando Zeta (Spanje) heeft in samenwerking met de auteurs alle illustraties ontworpen van de Ik Puber-training. De stijl van de kunstenaars van Comando Zeta valt op de door levensechte fotostijl die zij hanteren in hun illustraties.

Geïnteresseerd in het boek?

Psychoseksuele ontwikkeling bij adolescenten met een autismespectrumstoornis

De Ik Puber-training

Bestel nu