Opleidingsmodule ‘Autisme en seksualiteit’

 

De opleidingsmodule ‘Autisme en Seksualiteit’ wordt sterk aanbevolen voor hulpverleners en beginnende trainers om zich voorafgaand aan het aanbieden van de Ik Puber-training, bij te scholen in de seksuele ontwikkeling in het algemeen en de problemen waarmee jongeren met een ASS te maken kunnen krijgen tijdens de puberteit en psychoseksuele ontwikkeling. Deze opleidingsmodule bestaat uit een tweedaagse Masterclass 'Autisme en Seksualiteit' en de mogelijkheid tot het volgen van intervisie. In de Masterclass wordt de Ik Puber-training en de manier waarop de trainer te werk kan gaan binnen het geven van de Ik Puber-training, uitgebreid behandeld. Middels kennisoverdracht, diverse oefeningen en het bespreken van casuïstiek en dilemma's, worden trainers opgeleid om optimaal gebruik te kunnen maken van het trainingsmateriaal.

Naast de basistraining bevat de opleidingsmodule mogelijkheden om deel te nemen aan supervisie en/of intervisie. Een vorm van supervisie en/of intervisie is voor iedere trainer van belang; zelfs zeer ervaren trainers profiteren van het delen van inzichten en (praktijk)ervaringen met andere trainers.Zowel de thematiek van de Ik Puber-training als de doelgroep waarmee gewerkt wordt doen een beroep op het inlevingsvermogen en aanpassingsvermogen van de trainer. Daarnaast kan de trainer ook zelf te maken krijgen met zijn of haar persoonlijke grenzen en/of weerstand gedurende het geven van de training, wat binnen supervisie en intervisie kan worden besproken.

De kosten voor de train-de-trainer zijn 525 euro voor de tweedaagse Masterclass en twee intervisiebijeenkomsten.De Masterclass vindt twee keer per jaar plaats in Dordrecht of Rotterdam. Voor aanmeldingen en meer informatie over de train-de-trainer 'Autisme en Seksualiteit' zie http://autismeexpertisecentrum.yulius.nl/training-masterclass-autisme-seksualiteit-0.

Workshops op maat

Naast de train-de-trainer ‘Autisme en Seksualiteit’ organiseren wij op aanvraag ook workshops op maat, op het gebied van autisme, de puberteit, seksualiteit en relatievorming. Zowel voor ouderverenigingen, speciaal onderwijs of andere GGZ- instellingen is er een passend aanbod. Voor meer informatie hierover kunt u een e-mail sturen naar autismeexpertisecentrum@yulius.nl.

Geïnteresseerd in het boek?

Psychoseksuele ontwikkeling bij adolescenten met een autismespectrumstoornis

De Ik Puber-training

Bestel nu