Veelgestelde vragen

Waar kan mijn kind de Ik Puber-training volgen?

De Ik Puber-training is ontwikkeld binnen Yulius en wordt aangeboden door de poli autisme van Yulius. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.yulius.nl/aanmelden-en-verwijzen. De poli autisme is te vinden in Dordrecht, Gorinchem en Barendrecht. Daarnaast gaan steeds meer instellingen in Nederland met de Ik Puber-training werken, alleen hebben wij niet altijd zicht op waar de training wordt gegeven.

 

Wordt er in de Ik Puber-training rekening gehouden met bijvoorbeeld geloofsovertuiging en de normen en waarden van ouders?

Tijdens het geven van de Ik Puber-training wordt door de trainer altijd rekening gehouden met de gezinscultuur en eventuele geloofsovertuigingen. Voor de start van de training bespreken ouders met de trainer in het kennismakingsgesprek de lessen van de training.

 

Is de Ik Puber-training ook geschikt voor jongeren met autisme een lagere intelligentie?

Met een aantal aanpassingen is de Ik Puber-training ook te geven aan jongeren met een beneden gemiddelde intelligentie. Neem gerust contact met ons op om te overleggen over de aanpassingen een aanvullingen die gedaan kunnen worden.

 

Geïnteresseerd in het boek?

Psychoseksuele ontwikkeling bij adolescenten met een autismespectrumstoornis

De Ik Puber-training

Bestel nu